Traditioneel wordt in de herfstvakantie het Open jeugdtoernooi bij TV Elden gehouden. Spelers en speelsters van verschillende verenigingen strijden dan om de felbegeerde bekers.  Plezier staat natuurlijk voorop.  

 

Opgeven 

Zodra je je kunt inschrijven ontvangen alle jeugdleden een e-mail met een link naar mijnknltb.toernooi.nl waar je je kunt inschrijven. 

 

Organisatie 

Het Open jeugdtoernooi wordt georganiseerd door een aantal leden van de jeugdcommissie samen met een aantal vrijwilligers. Verder zullen verschillende leden hand- en spandiensten verlenen gedurende de toernooiweek. Denk hierbij aan uitgifte van ballen, toezicht houden dat alles ordelijk verloopt en het administratieve werk in Toernooi Planner.  

 

Data 

De jeugdcommissie organiseert het Open jeugdtoernooi in de herfstvakantie. In 2021 zal het toernooi gehouden worden in week 43, van maandag 25 oktober t/m zaterdag 30 oktober. De speeltijden zijn doordeweeks van 13-18 uur*. Op vrijdag en zaterdag van 9-13 uur*.  

*Bij een hoge bezetting dan wel onderbezetting kan het zijn dat er zal worden afgeweken van bovenstaande tijden. 

 

Kosten 

De kosten voor de inschrijving aan het Open jeugdtoernooi bedragen €7,50 p.p. voor een singel en €5,- p.p. voor de dubbel. Voor jeugdleden van TV Elden geldt dat zij zich gratis mogen inschrijven.

 

Categorieën 

Het Open jeugdtoernooi is bedoeld voor kinderen van circa 9-17 jaar. Er worden wedstrijden gespeeld in de categorie Groen (8-12 jaar) en Geel (10-14 jaar en 11-17 jaar). Er worden zowel in de categorie enkel als dubbel wedstijden gespeeld. 

 

Regels 

Aangezien dit toernooi wordt georganiseerd onder de vlag van de KNLTB zullen wij ook de officiële regels aanhouden. Voor categorie Groen betekent dit sets t/m de 4 en een beslissende super tiebreak t/m de 7. 

Voor categorie Geel betekent dit dat er een wedstrijdtiebreak wordt gespeeld in de dubbel.