Geen categorie

Uitleg banen nog niet bespeelbaar en nieuwsbrief

 

Uitleg groundsman:

Voorlopig banen nog niet bespeelbaar

Wanneer de sneeuw van de banen is verdwenen, betekent dit niet dat er gelijk weer op getennist kan worden.  Vooral de intredende dooi kan vooral de smashcourt banen serieus beschadigen.  Zodra de banen betreden worden tijdens dooi na een lange vorst periode, loop je er deuken in. De banen zullen gewalst moeten worden om dit te voorkomen.  Dit komt door de ondergrond van de smashcourt banen.  Die bestaat uit een lavasteen die erg zacht wordt bij opdooi.  De smashcourt banen mogen pas betreden worden wanneer de vorst er volledig uit is en de stuitproef goed is. Voor de kunstgras banen is het minder ingrijpend.  Zodra de sneeuw eraf is zal hier redelijk snel weer op gespeeld kunnen worden.  De sneeuw mag er niet worden afgeveegd of gesleept.  Hierdoor wordt al het zand ook meegenomen.  Ik snap dat iedereen wil tennissen maar de natuur zal na de vorst zijn

werk moeten doen.  We houden iedereen op de hoogte van de situatie op het park.

 

Beste Leden,

 

Hierbij de eerste nieuwsbrief van 2021. Hopelijk heb je tot aan de sneeuwval nog volop gebruik gemaakt van ons tennispark. Veel vrijwilligers zijn vaak in touw om het park er altijd goed uit te laten zien. Mijn complimenten hiervoor.

Helaas zijn de banen op dit moment niet bespeelbaar. Ook als de sneeuw weg is zal het nog even duren voor je weer de baan op kunt. Zie de bijlage van onze groundsman Jan Willem. Hou de app in de gaten wanneer de banen weer open gaan.

De afgelopen maand is men ook verder gegaan met de verbouwing van de kantine, deze is nu echt bijna klaar. Voor de competitie zal de kantine zeker klaar zijn. Nu hopen dat de kantine open mag en de competitie op de normale manier door kan gaan.

De technische commissie en de jeugdcommissie is met alle voorbereidingen voor de competitie bezig. Zodra de KNLTB met de definitieve manier van spelen komt brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

In 2020 hebben we vanwege Covid geen algemene ledenvergadering gehouden. Dit jaar zal deze wel plaatsvinden, hoogstwaarschijnlijk online en wel op 25 maart om 20 uur. Aanmelden kan via het secretariaat. Wij zorgen er dan voor dat je een uitnodiging via de mail ontvangt zodat je online kunt deelnemen. Om de vergadering soepel te laten verlopen verzoeken we je alle vragen van te voren door te mailen.

Een positief iets wat ik echt wil melden is dat ik steeds meer jeugd zie ‘vrij spelen’, naast de vele trainingen die ze al volgen. Het ‘all-in one’ concept voor de jeugd bewijst hiermee zijn waarde. De trainer stimuleert alle kinderen ook om meer op de baan te staan. Mooi! Er zijn plannen om de vrijdagavond leuker te maken voor de jeugd. Naast tennissen een leuke avond. Hopelijk kunnen we dit snel concreet maken.

Ik hoop dat we de baan snel weer op kunnen en dat ik je snel weer zie op de baan!

Sportieve groet,

Joost Baijens