Nieuws Open Toernooi Commissie

NIEUW COMMISSIELID

De Open Toernooi Commissie (OTC) is op zoek naar leden van Tennisvereniging Elden die het leuk vinden om de OTC per direct te komen versterken.

De Open Toernooi Commissie

De OTC is verantwoordelijk voor de jaarlijkse organisatie van het open tennistoernooi van Tennisvereniging Elden. Het ‘Open Elden’ wordt jaarlijks gehouden in week 37. De huidige bezetting van de OTC bestaat uit Laura Schutter (voorzitter), Bart van Mullem (penningmeester), Ruud Bosch (toernooileider), Sigrid Bouma, Simone Roosenboom, Malon van den Berg, Dominique Goderis en Mark Spaaij.

De huidige OTC opereert al een groot aantal jaren in dezelfde samenstelling. Een aantal commissieleden heeft aangegeven op (korte) termijn te willen stoppen met de werkzaamheden voor de OTC. Om de continuïteit van de OTC en de kwaliteit van het ‘Open Elden’ te kunnen waarborgen, gaan wij daarom per direct al op zoek naar nieuwe OTC-leden.

Binnen de OTC hebben we geprobeerd de werkzaamheden en taken zoveel mogelijk te verdelen. Voor een goede en evenwichtige verdeling hebben wij de volgende subgroepen opgericht:

 • Sponsoring
 • Thema / Muziek
 • ICT / Techniek
 • DTP
 • Toernooileiding / Planning
 • Financiën

Tijdsbesteding

 De OTC vergadert in de periode van januari tot en met september (minimaal) 1x per maand. Gedurende het jaar wordt daarnaast geregeld ad hoc vergadert binnen de afzonderlijke subgroepen. De vergaderingen vinden altijd plaats bij een van de OTC-leden thuis.

In de dagen voorafgaand aan het ‘Open Elden’ wordt vrijwel dagelijks op de tennisvereniging afgesproken om de wedstrijdplanning te bewaken. Tijdens de toernooiweek (8 wedstrijddagen) is de gehele OTC nagenoeg de gehele week op het park te vinden.

Het nieuwe OTC-lid

Wij zijn op zoek naar iemand die:

 • Lid is van Tennisvereniging Elden; en
 • Bereid is de handen uit de mouwen te steken en van aanpakken weet; en
 • Er enthousiast van wordt om deel uit te maken van een leuke groep vrijwilligers (de OTC); en
 • Het niet erg vindt periodiek te vergaderen; en
 • Het leuk lijkt om het grootste recreatieve toernooi van de regio te organiseren; en
 • Gemaakte afspraken nakomt; en
 • Bakken vol met geld weet binnen te halen (sponsoring); of
 • Erg handig is met kabeltjes, snoertjes en andere automatiseringstoestanden; of
 • Creatief is en jaarlijks een uniek thema met bijhorende aankleding weet te bedenken; of
 • Een sluitende administratie met winst weet te creëren van alle (ontbrekende) bonnetjes; of
 • De planning streng maar rechtvaardig kan rond breien; en
 • Bovenal van erg veel gezelligheid houdt!!!

Leden van Tennisvereniging Elden die zichzelf herkennen in het bovenstaande profiel, nodigen wij uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn meer dan bereid het gesprek met je aan te gaan en je alle ins en outs te vertellen over de OTC en het ‘Open Elden’.

Contact

Wanneer je meer informatie wilt over de OTC dan wel de werkzaamheden van een nieuw OTC-lid dan kun je contact opnemen met Laura Schutter (06-41385116) of Bart van Mullem (06-30000749).


 

JUBILEUM

We hebben nog maar een half jaartje… De tijd begint dus te dringen!!!

De Open Toernooi Commissie (OTC) is daarom alweer enige tijd geleden gestart met de voorbereidingen van het Open Elden 2016. De editie van 2016 is niet zo maar een editie van ons open toernooi. Dit jaar staat namelijk voor de 35e keer het Open Elden op de regionale toernooikalender. Ons 35-jarig jubileum is iets waar wij als (huidige) OTC enorm trots op zijn! Wij zijn dan ook van plan om dit jaar groots uit te pakken……. Ik bedoel nog grootser, omdat jullie groots eigenlijk ieder jaar al van ons gewend zijn!

Ons subgroepje ‘thema’ heeft tijdens de vorige vergadering het thema en de wilde plannen voor dit jaar bekend gemaakt. Ik ben natuurlijk niet heel erg objectief, maar ik verwacht dat eenieder dit thema helemaal geweldig zal vinden. Ook weet ik zeker dat ons subgroepje ‘thema’ aan de hand van hun plannen, het park weer om weet te toveren tot een grandioze locatie voor het mooiste open toernooi van de regio!

In een volgende nieuwsbrief zullen we het thema aan jullie bekend maken….

Om van het 35e Open Elden echter een succes te maken, hebben we uiteraard deelnemers nodig! Hoewel we de laatste jaren de deelnemersaantallen iets terug hebben zien lopen (landelijke trend), waren de schema’s van ons toernooi toch altijd heel behoorlijk gevuld. Wij hopen dit jaar echter weer een stap voorwaarts te kunnen doen en willen nu alvast een oproep doen aan alle leden van Tennisvereniging Elden: “Schrijf je in voor ons jubileumtoernooi!!!”. Daarnaast een oproep voor alle leden die competitie en toernooien spelen: “Maak tegenstanders enthousiast voor ons open toernooi en vraag hen in te schrijven voor het 35e Open Elden!!!”.

Wij laten het jullie direct weten wanneer de inschrijving is geopend op www.toernooi.nl.

De organisatie van een open toernooi (en zeker een jubileumtoernooi) is gewoonweg niet mogelijk zonder sponsoren. Ondanks het feit dat het Open Elden een behoorlijk trouwe groep sponsoren heeft, zijn wij jaarlijks op zoek naar uitbreiding van ons sponsorbestand. De maanden februari en maart staan in het teken van de werving van (nieuwe) sponsoren! Mochten jullie nog ondernemers kennen die het leuk vinden een (financiële) bijdrage aan het Open Elden 2016 (ons jubileumtoernooi) te leveren dan horen wij dat natuurlijk graag. Ons subgroepje ‘sponsoring’ is altijd bereid om potentiële sponsoren de talrijke mogelijkheden toe te lichten en geheel vrijblijvend een mooi sponsorpakketje in elkaar te zetten. Tips en spontane aanmeldingen zijn wij graag tegemoet via otc@tvelden.nl.

Wij hopen in de volgende nieuwsbrief onze nieuwe hoofdsponsor te kunnen presenteren!

Tot slot: naast sponsoren zijn er natuurlijk ook commissieleden (OTC-ers) nodig voor de organisatie van een open toernooi. Onze huidige OTC, bestaande uit Laura, Sigrid, Simone, Dominique, Malon, Mark, Ruud en ikzelf, opereert alweer een fors aantal jaren in deze samenstelling. Wij merken dat door al onze ideeën de organisatie van het Open Elden steeds omvangrijker wordt en daardoor steeds meer tijd in beslag neemt. Daarnaast hebben enkele OTC-ers aangegeven op termijn (en die termijn gaan wij als OTC uiteraard proberen te rekken) te willen stoppen met de werkzaamheden voor de OTC. Wij gaan daarom op zoek naar uitbreiding van onze OTC. Wanneer je hierover meer informatie wilt dan kun je contact opnemen met Laura Schutter (06-41385116) of Bart van Mullem (06-30000749).

In een volgende nieuwsbrief zullen we de vacature voor OTC-er plaatsen.

Met sportieve groet,

De Open Toernooicommissie