Overzicht jeugdactiviteiten

Jeugd Clubkampioenschappen

De jeugd clubkampioenschappen worden elk jaar aan het einde van maart gehouden. De kinderen van TV Elden strijden in die week per leeftijdsgroep onderling voor het kampioenschap. Die week worden er geen jeugdlessen gegeven worden. Het is de bedoeling dat de kinderen die week veel wedstrijdervaring opdoen door het spelen van veel wedstrijden. Er wordt daarom ook in poules gespeeld die op leeftijd/niveau worden ingedeeld.

Jeugd wintercompetitie

De interne jeugd wintercompetitie heeft als doelstelling dat de kinderen/ouders van TV Elden elkaar buiten de training om vaker zien waardoor er meer binding ontstaat. De wedstrijden spelen we gedurende de gehele winter door vanaf oktober t/m februari. De wedstrijden worden op zondagen 2 à 3 keer per maand gespeeld. Er worden per zondag 3 rondes gespeeld van elk 40 min (zowel enkel als dubbel/mixdubbel). Aanvang van de wedstrijden is 10.00 uur en rond 12.00 is het afgelopen.

Open Jeugdtoernooi Elden

Het open jeugdtoernooi wordt elk jaar in de herfstvakantie (oktober) door de Jeugdcommissie georganiseerd van donderdag t/m zondag (finaledag). Bij dit toernooi mogen ook kinderen inschrijven die lid zijn van andere tennisverenigingen. Er kan worden ingeschreven voor enkel/dubbel/mixdubbel en er wordt op leeftijd en niveau ingedeeld. Doelstelling is de kinderen weer zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen en de kinderen door allerlei activiteiten een leuk lang weekend te laten beleven.

KNLTB Groen, voorjaars- en/of najaarscompetitie

Deze competitievorm is een wedstrijdvorm voor de wat meer geoefende jeugdspeler, men kan zich hiervoor opgeven en uiteindelijk word men hiervoor uitgenodigd door de Jeugdcommissie/Trainers(s) die dan teams maakt en deze aangevraagd bij de KNLTB. Er wordt in team verband gespeeld tegen andere tennisverenigingen. Dit kunnen jongens / meisjes maar ook mixteams zijn. Er zal gespeeld worden op de Zondag voor de Tennikids Groen, en de zondag in de jeugd catagorien 11 t/m 14 en 11 t/m 17 jaar (Geel). De voorjaarscommpetitie (aanvang april) en de najaarscomppetitie (aanvang september) omvat per periode 6/7 wedstrijddagen. Er wordt dus door meerdere verenigingen per poule gestreden om het kampioenschap. Aan het eind van elke competitie zal er een afsluiting competitie plaatsvinden waar we de kampioenen zullen huldigen.

Rood/Oranje TennisKids World Tour

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 11 jaar. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. De World Tour houdt in dat de kinderen op 6/7 zondagen in die periode wedstrijden spelen welke telkens op een ander tennispark gehouden/georganiseerd worden (Tour). Deze wedstrijden vangen aan om 09.00 uur en zullen rond 11.00/11.30 uur afgelopen zijn. Ook hier word gesproken over een voorjaar (6x) een een najaar Tour (6x). In deze eerste fase (Rood) maken kinderen 6 t/m 9 jaar kennis met het tennisspel. Er wordt gespeeld met een speciale tennisbal voor op een minibaan (6×12 m.). In de tweede fase (Oranje) van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijke te kunnen spelen op een grote baan. Bij Oranje wordt gespeeld op een driekwartbaan. Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan. Er wordt een per kleur een speciale puntentelling aan gehouden waar natuurlijk binnen de lessen aandacht aan besteed word. Voor meer informatie mbt TENNISKIDS zie www.tvelden.

Rood/Oranje/Groen Event

Naast de bovenstaande vaste organisaties van de KNLTB worden er voor de kinderen door TV Elden en andere tennisverenigingen die in de bovenstaande kleuren spelen ook andere wedstrijddagen/toernooitjes (de zogenaamde events) georganiseerd. Men speelt dan ook volgens de spelregels van tenniskids met natuurlijk per kleur de bijhorende telling. Plezier/ samenspel en hoe meer zielen hoe meer vreugde is de doelstelling.

Opgelet:

Ongeveer 2 maanden voor aanvang van elke activiteit stuurt de jeugdcommissie U een e-mail waarin de verhinderingen/wensen/opmerkingen en eventueel naast het enkelspel de partner voor het dubbelspel/gemengd dubbel gevraagd en opgegeven kunnen worden. Deze gegevens zijn nodig voor het indelen/plannen van de wedstrijden/activiteiten.