Instructie afhangbord

Wanneer u gebruik wilt maken van onze tennisbanen, moet u de baan eerst reserveren. Ook wanneer er nog niemand op de baan speelt moet u de baan reserveren. Een baan reserveren kan via het digitale afhangbord in de hal. Wanneer u de kantine binnen komt, hangt het digitale afhangbord in de hal bij de toiletten.

foto afhangbord

Algemene uitleg

Alle leden van TV Elden ontvangen elk jaar een KNLTB ledenpas (rond maart). Met deze ledenpas kunt u een baan reserveren en deze ledenpas moet u dus altijd bij u hebben als u komt tennissen. Berg hem dus bij voorkeur op in uw tennistas, zodat u deze niet kunt vergeten.

Om een baan te reserveren hebt u een ledenpas van alle spelers nodig waarmee u tennist. Speelt u met 2 of 3 spelers dan zal de computer automatisch een reservering van 45 min plaatsen. Speelt u met 4 spelers, dan zal de computer automatisch 1 uur reserveren. Na deze periode mag u net zo lang door tennissen, totdat andere spelers aangeven dat zij de baan gereserveerd hebben, dit wordt ook wel ‘afhangen’ genoemd.
Wanneer u bent afgehangen, kunt u er vervolgens voor kiezen om eventueel opnieuw een baan te reserveren. Dit kan dezelfde baan zijn, maar vaak is een andere baan eerder beschikbaar, waardoor u minder (of helemaal niet) hoeft te wachten.

Uitleg werking digitaal afhangbord

Wanneer u voor het afhangbord staat is de eerste stap om op de knop “Afhangen” te klikken. Het digitale afhangbord is een touchscreen, dus u kunt hier gewoon op drukken. De tweede stap is afhankelijk of alle banen al bezet zijn. Kijk even buiten om te zien of alle banen bezet zijn, niks is zo onprettig als men afgehangen wordt, terwijl er een andere baan vrij ligt.

Zijn alle banen bezet? Klik dan op ” Eerst vrije baan “.
Zijn er een of meerdere nog niet bezet? Klik dan op “Alle vrije banen”.

Wanneer u op “Alle vrije banen” geklikt hebt, vervolgens de spelers bevestigd hebt krijgt u de keuzemogelijkheid van een baan. Deze baannummers lijken op een onlogische volgorde te staan, maar dat is juist niet zo. De baan linksboven is de eerste baan die vrij is, gevolgd door de baan er naast etc. Staat de lege baan helemaal achteraan, dan is deze lege baan waarschijnlijk net al gereserveerd en selecteert u altijd de baan linksboven in (dit is de reservering die het langst verlopen is en het eerlijkst is om deze baan af te hangen). Vervolgens krijgt u de melding dat het reserveren gelukt is.

Voor meer informatie, zie onderstaand overzicht:

schema afhangen
Mocht u nog vragen hebben over de werking van het afhangbord? Stuur dan een e-mail naar ledenadministratie@tvelden.nl of spreek één van de barmedewerkers aan, zij begeleiden u graag. Ook wanneer u een ledenpas vergeten bent, kunt u zich bij hen melden. U moet dan wel alle ledenpassen van de overige spelers overhandigen aan de barmedewerker.